X-universe DataBase Forum X-universe DataBase Strona G³ówna
Teraz jest 9 wrz 2010, o 11:13

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronÄ™ Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 71  NastÄ™pna strona
"Jestem nowy i mam kilka pytaÅ„" - wÄ…tek dla nowych graczy 
Autor Wiadomość
Pilot

Post Re: "Jestem nowy i mam kilka pytaÅ„" - wÄ…tek dla nowych graczy
Najgorszy - jest to ze instrukcja jest w wersji elektronicznej a nie w wersji normalnej książeczki :/ . Bo w wersji elektronicznej się ją trochę ciężko 9 nieporęcznie czyta ) . :ściana:

6 lut 2010, o 19:35
Porucznik

Rasa: Teladi
Gram w: X3: Terran Conflict
luki99 napisał(a):
Najgorszy - jest to ze instrukcja jest w wersji elektronicznej a nie w wersji normalnej książeczki :/ . Bo w wersji elektronicznej się ją trochę ciężko 9 nieporęcznie czyta ) . :ściana:

Dlaczego ? Nie ma tam aż tak wiele tekstu, a przynajmniej są w miarę duże i czytelne zrzuty ekranów.

Możesz mieć jednocześnie uruchomioną grę i instrukcję, nie ma problemu w przełączaniu między jednym a drugim (alt+tab).

6 lut 2010, o 19:39
Pilot

Mam jeszcze pytanko . Czy jest gdzieś zestawienie statków ale takie w którym statki są posegregowane klasami ?

8 lut 2010, o 14:36
Porucznik

luki99 napisał(a):
Mam jeszcze pytanko . Czy jest gdzieś zestawienie statków ale takie w którym statki są posegregowane klasami ?

FAQ, punkt 55 :)

8 lut 2010, o 14:41
Pilot

Rasa: Argon
Zastanawiam sie nad kupnem Mamuta (ten wielki statek transportowy Argonow) i w jego opisie czytalem, ze nie moze dokowac i cala wymiana musi byc prowadzona za posrednictwem innych statkow. Czyli jesli kupie tego mamuta i zmienie go w handlarza to on bedzie mogl sam taki handel prowadzic? Czy mam juz jeszcze jakies dodatkowe statki przydzielic, ktore beda same prowadzily handel miedzy Mamutem a dana stacja? Ale idzie mi o pelna automatycznosc, bo samemu nadzorujac to wszystko jest lekko meczace...

6 mar 2010, o 16:06
Porucznik

Statki klasy TL mogą dokować tylko w stoczniach, dokach zaopatrzeniowych, bazach wojskowych i w HQ. W ich hangarach mieszczą się myśliwce (M5, M4, M3), wymianę z innymi typami statków mogą prowadzić wyłącznie po zadokowaniu do bazy lub używając teleportera.
Nie ma sensu robić z niego handlarza (wszechświatowego/sektorowego i tak nie da rady, ograniczenie gry), bo nie ma skryptu, który by wystarczająco zautomatyzował wszystkie operacje pomiędzy nim, a statkami do niego przypisanymi. Musiałbyś nadzorować całość i wydawać ciągle polecenia.

TL'e sprawdzają się w roli do jakiej zostały stworzone, czyli transport i budowa stacji. Możesz też używać ich do górnictwa, jako mobilną kwaterę główną lub mini-lotniskowiec. Handel lepiej pozostawić mniejszym transportowcom, TS'om.

6 mar 2010, o 16:29
Porucznik

Gadu-gadu: 13610313
DO mamuta może też dokować jeden TS. Jest też skrypt, który pozwala na bezpośredni handel TL'ów z fabrykami.

6 mar 2010, o 16:44
Porucznik

Cerber napisał(a):
DO mamuta może też dokować jeden TS. Jest też skrypt, który pozwala na bezpośredni handel TL'ów z fabrykami.

No proszę, byłem pewny że w Reunion jest tak jak w TC. Dzięki za sprostowanie :)

mortis7 napisał(a):
hmm...zaczalem sie bawic w instalowanie skryptow i modow, nie wiem moze cos namieszalem. Nie potrafie powiedziec dokladnie co robilem, po prostu postepowalem zgodnie z instrukcja. A teraz gra mi sie nie chce zaladowac, w sensie zapisane gry jak i od nowa zaczac tez nie moge...jakies porady, poza reinstalem oczywiscie?

Gra jest bardzo czuła na punkcie wszelkich zmian i czasem nawet przestawienie plików dat/cat o jeden potrafi coś zepsuć, dlatego tak ważna jest kopia bezpieczeństwa. Możesz spróbować ręcznie zlokalizować i usunąć te skrypty/mody, które namieszały. Jeśli to nie pomoże to pozostaje niestety jedynie reinstalacja i na przyszłość robienie kopii całego katalogu gry zanim zaczniesz się bawić w dodawanie nowych, niesprawdzonych skryptów.

6 mar 2010, o 17:00
Pilot

Juz sie naprawilo, jakos tak nie wiem nawet jak :D

Kurcze no, moglby mi ktos wytlumaczyc, dlaczego skrypt TSE nie dziala w kampani? No we wszystkich grach dziala, tylko nie w kampanii...no ja nie wiem po prostu...instalowalem dwoma sposobami...

6 mar 2010, o 17:25
Porucznik

Moze rozwin pelna nazwe co to jest TSE.
Operujemy pelnymi nazwami skryptow, a nie skrotami.

6 mar 2010, o 17:51
WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronÄ™ Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 71  NastÄ™pna strona

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość