X-universe DataBase Forum X-universe DataBase Strona G³ówna
Teraz jest 5 wrz 2010, o 18:09

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 279 ]  Przejdź na stronÄ™ Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  NastÄ™pna strona
FAQ misji fabuÅ‚y X3:TC - komentarze i pytania 
Autor Wiadomość
Komandor

Rasa: Xenon
Gram w: X3: Terran Conflict
Post Re: FAQ misji fabuÅ‚y X3:TC - komentarze i pytania
Jest kilka takich wraków, szukaj. Na pewno znajdziesz. W razie problemów, możesz wyskoczyć z sektora i wlecieć jeszcze raz, czasem może triger misji nie zaskoczyć, a przelot przez bramę odświeża trigery skryptów i kodów MD.

1 cze 2010, o 18:30
Pilot bombowca

Gadu-gadu: 13852036
Rasa: Argon
Przyłączam się do pytania odnośnie fabuły Borońskiej PHQ. W chwili obecnej mam wykonane fabuły : Terrańska, Hub, Final Furry, Treasure Hunter, Gonerska Budowa świątyni.
Najpierw otrzymałem wiadomość że mam się skontaktować z gościem w Pasie Asteroidów, jest to oczywiście fabułą Aldrin. Ale wstrzymałem się z tym. W dzienniku misji jest pokazane że mam jedną misję do wykonania. Lecz gdy wróciłem z miski szkoleniowej moich pilotów z sektora krzaków dostałem wiadomość że mam się skontaktować z Humi Wi w systemie Ocean of Fantasy. Po udaniu się do tego systemu nie widzę żadnej niebieskiej książki. Nawet z rozmową z tym całym Humi WI nie ma wzmianki o fabule PHQ. Więc moje pytanie jest takie co mam zrobić bym mógł otrzymać niebieską książkę dla fabuły Borońskiej PHQ ? Oczywiście tego Humi Wi spotkałam na borońskiej płaszczce.

15 sie 2010, o 13:01
Komandor

Lizard napisał(a):
Oczywiście tego Humi Wi spotkałam na borońskiej płaszczce.

Płeć zmieniłeś/łaś? :)
Z tego co było pisane na forum to wychodzi na to że fabuła PHQ jest dostępne po skończeniu fabuły HUB, a przed rozpoczęciem fabuły Aldrin. Jeśli skończyłeś fabułę Aldrin, to chyba możesz zapomnieć o fabule PHQ. Jest pewna nielogiczność: w fabule PHQ dowiadujemy się że Bala Gi zaginął, w fabule Aldrin go odnajdujemy, więc jeśli wcześniej go odnajdziemy, nie może być mowy o jego zaginięciu. Paradoks dziadka :)
Fabułę Aldrin dodaje kolejny patch i wychodzi na to że fabuły należy wykonywać w takiej mniej więcej kolejności w jakiej się pojawiały:
1. Fabuły z gry sklepowej - terrańska, FF, gonerska, HUB, PHQ
2. Aldrin
3. Treasure Hunt, New Home

15 sie 2010, o 16:50
Pilot bombowca

No jeszcze płci nie zmieniłem, przynajmniej 20 minut temu byłem w wc i było wszystko jak trzeba ;) , tak jakoś mi się "pisneło" :D

Co do Fabuły, to po skończeniu Treasure hunt z 15 minut po jej wykonaniu otrzymałem wiadomość skontaktowania się z jakimś gościem w pasie asteroidów. To było oczywiście wstęp do fabuły Aldrin. Piętnaście minut po otrzymaniu wiadomości o możliwości rozpoczęciu fabuły Aldrin otrzymałem wiadomość że mam skontaktować się z Humi Wi. Ale statek klasy M2 Płaszczka nie posiadał ikony niebieskiej książki, a fabuły Aldrin nie rozpocząłem.
Więc nie rozumiem dlaczego nie mam możliwości rozpoczęcia fabuły PHQ.

15 sie 2010, o 20:12
Komandor

Bo triger misji Aldrin zaskoczył ;)

15 sie 2010, o 20:14
Pilot bombowca

To to jest w takim razie głupie, skoro moja rozgrywka ma zależeć od tego która fabuła zaskoczy szybciej ]:)

15 sie 2010, o 21:14
Komandor

Lizard napisał(a):
To to jest w takim razie głupie, skoro moja rozgrywka ma zależeć od tego która fabuła zaskoczy szybciej ]:)

No to zgłoś problem na forum Ego (można na angielskim X-uniwerse), zostanie poprawiony. Najlepiej psioczyć i liczyć na cud.

16 sie 2010, o 03:22
Pilot bombowca

Yacek napisał(a):
No to zgłoś problem na forum Ego,<ciach> zostanie poprawiony.

Poprawiony, chyba żartujesz? O ile dobrze widzę po postach to ten problem nie jest znany od dziś. Moim zdaniem Ego raczej nie kwapi się do poprawiania tego błędu, bo inni gracze, nie tylko z Xudb, a są ich rzesze na pewno zauważyli ten problem.
Więc skoro problem był znany już na patch 2.1 a mamy już 2.7.1 i dalej jest ten problem wiec... Cudem będzie jak faktycznie rozpatrzą ten problem i go rozwiążą.

Na cud nie ma co liczyć, więc lepiej samemu zajrzeć do szkieletu fabuły PHQ i postarać się ją poprawić - zmienić. A nie jest to trudne, wystarczy że:
Pierwsza opcja jest taka. Gdy odnajdziemy wrak statku w HUB-ie, a następnie przeskanujemy go i poinformujemy o tym Mahi Mi że znaleźliśmy zniszczony statek na którym znajdował się Bala Gi i Julian Brennan, to po upływie 15 minut gry otrzymamy wiadomość od Humi Wi i będziemy musieli polecieć do Ocean of Fantasy.
Druga opcją jest to że można zmienić czas oczekiwania na zaproszenie do tej fabuły z 2 godzin do 5 minut po ukończeniu fabuły HUB.

No chyba że ktoś ma lepsze rozwiązanie tego problemu ?

16 sie 2010, o 13:14
Komandor

Lizard napisał(a):
Poprawiony, chyba żartujesz? O ile dobrze widzę po postach to ten problem nie jest znany od dziś. Moim zdaniem Ego raczej nie kwapi się do poprawiania tego błędu, bo inni gracze, nie tylko z Xudb, a są ich rzesze na pewno zauważyli ten problem.
Więc skoro problem był znany już na patch 2.1 a mamy już 2.7.1 i dalej jest ten problem wiec... Cudem będzie jak faktycznie rozpatrzą ten problem i go rozwiążą.

I tu się grubo mylisz. Masz świeży przykład: patch 2.7 wprowadził błąd z naprowadzaniem w jednej z misji FF. Błąd był opisywany na naszym forum również. Został zgłoszony na forum Ego i w tydzień po zgłoszeniu wyszedł patch 2.7.1, który miedzy innymi poprawiał ten błąd.
Kod:
Fixed a stall during the Final Fury plot

To samo było z błędem blokowania się Mahi Ma w stacji.
Kod:
Fixed plot character Mahi Ma getting stuck on a station

Tak więc jak widać warto zgłaszać błędy. A narzekanie i utyskiwanie na Ego nic nie da, tym bardziej jeśli wszyscy będą mieć takie podejście do znalezionych błędów.

Lizard napisał(a):
Na cud nie ma co liczyć, więc lepiej samemu zajrzeć do szkieletu fabuły PHQ i postarać się ją poprawić - zmienić. A nie jest to trudne, wystarczy że:
Pierwsza opcja jest taka. Gdy odnajdziemy wrak statku w HUB-ie, a następnie przeskanujemy go i poinformujemy o tym Mahi Mi że znaleźliśmy zniszczony statek na którym znajdował się Bala Gi i Julian Brennan, to po upływie 15 minut gry otrzymamy wiadomość od Humi Wi i będziemy musieli polecieć do Ocean of Fantasy.
Druga opcją jest to że można zmienić czas oczekiwania na zaproszenie do tej fabuły z 2 godzin do 5 minut po ukończeniu fabuły HUB.

No chyba że ktoś ma lepsze rozwiązanie tego problemu ?

A teraz to nie rozumiem. W poprzednim poście pisałeś, że masz problem z fabułą PHQ, a z tego opisu wynika że z fabułą HUB. Jak w końcu jest? Wiesz czym się one różnią?
Może najpierw zapoznaj się z FAQ fabuł?
A co rozwiązania ewentualnego problemu z fabułą PHQ (lub inną) to masz skrypt Reset Plots - resetowanie fabuł, możesz zresetować fabułę, może zaskoczy poprawnie, szczególnie jak wykonasz do końca fabułę Aldrin. Możesz też użyć skryptu All Plots Complete, jest wersja tego skryptu, która działa nie tylko po starcie nowej gry, ale w starej. No chyba że koniecznie chcesz się bawić w fabułę. Mnie już to nie bawi, od kilku gier startuję albo z opcji startowej Spadkobierca, albo z innych ze skryptem All Plots Complete.

16 sie 2010, o 15:46
Pilot bombowca

Nie wiem czego nie rozumiesz, bo napisałem wyraźnie, przynajmniej mi się tak wydawało. Chodziło mi o to że można w szkielecie fabuły PHQ zmienić sposób pojawiania się fabuły PHQ. Przykładowo napisałem że po przeskanowaniu wraku statku gdzie był Bala Gi możemy dostać zaproszenie do fabuły PHQ.
Może powinieneś przeczytać post dwa razy nim coś sam napiszesz ?

17 sie 2010, o 00:11
WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 279 ]  Przejdź na stronÄ™ Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  NastÄ™pna strona

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość