|
|
Teraz jest 5 wrz 2010, o 18:13
|
Zobacz tematy bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
stareprawo
Pilot
Dołączył(a): 16 cze 2008, o 19:07 Posty: 16 Lokalizacja: Łódź Rasa: Ziemianin
|
 CPU nie do zdobycia
Zacząłem sobie po raz piąty grę z kolejnej pozycji startowej i napotkałem dziwną sytuację. W ostatniej misji ziemskiej, przejęcie CPU produkującego Terraformery z niejakim Wintersem na pokładzie jest niewykonalne. Od tygodnia moja "pochwa" (che,che) wraz z 3-ma innymi które jej dokupiłem, oraz jak do tej pory ponad 100 komandosów( a ostatnich kilkunastu, z 5-ma gwiazdkami) prowadzą nieustanny abordaż. Bez efektu. Od kazdej grupy słyszę, że nie mogą przebić się przez pancerz i " Panowie zmywamy się stąd ". Z tego powodu zacznę grę chyba po raz 6 -ty. Chyba ze ktoś ma jakiś rozsądne rozwiazanie. Dodam, ze misji nie można przerwać, ta opcja jest wogóle nie podświetlona. Jakieś pomysły ??? W poprzednich grach nie miałem z ta misją problemów - co prawda też nie przejmowałem abordażem ale gra po jakimś czasie informowała że statek przejęty. Pozdrawiam
|
| 17 gru 2009, o 09:07 |
|
 |
|
Yacek
Komandor
Dołączył(a): 13 cze 2008, o 12:22 Posty: 5117 Lokalizacja: Kraków Rasa: Xenon Gram w: X3: Terran Conflict
|
 Re: CPU nie do zdobycia
Nie spotkałem się z tym problemem. W tej grze (której z kolei to już nie liczę), nic nie robiłem, podleciałem tylko do CPU, ziemski Tyr zdjął mu osłony, Ja wydałem statkowi Pendent polecenie wykonania abordażu, ale zanim Marines wyszli w przestrzeń, CPU był już ziemski. Natomiast miałem problemy z przejęciem Gonerskiego Tropiciela Światła. W misji gdy mamy odbić go z rąk piratów. Zawsze wystarczył ostrzał, piraci wyskakiwali, przejmowałem SCS-em i po krzyku. Tym razem piraci nie chcieli go opuścić, do tego nieźle się odgryzali, chyba Działami Jonowymi. Musiałem dokonać abordażu (he, he, ja i abordaż). Dopiero za drugim razem udało się. Myślę że ten przypadek z Tropicielem to wina moda DDTC, natomiast co z CPU, to niestety nie wiem.
_________________ X3TC+patch 2.5 + mod DDTC Używane skrypty i mody ; Mój dziennik pilota; Moja gra
|
| 17 gru 2009, o 10:21 |
|
 |
|
pshemozz
Pilot myśliwski
Dołączył(a): 7 lip 2009, o 14:43 Posty: 723 Lokalizacja: Dno Gram w: X3: Terran Conflict
|
Ja bym zaczął jeśli to możliwe od jakiegoś sejva sprzed rozpoczęcia tej misji. Coś się czasem zdarza, że gdzieś się coś przycina. Bo może zaczynannie wogóle gry od początku to trochę ciut za bardzo drastyczne rozwiązanie.
|
| 17 gru 2009, o 10:26 |
|
 |
|
Yacek
Komandor
Dołączył(a): 13 cze 2008, o 12:22 Posty: 5117 Lokalizacja: Kraków Rasa: Xenon Gram w: X3: Terran Conflict
|
Pshem dobrze mówi, zacznij misję jeśli to możliwe jeszcze raz. Zaczynanie nowej gry to zawsze ostateczność.
_________________ X3TC+patch 2.5 + mod DDTC Używane skrypty i mody ; Mój dziennik pilota; Moja gra
|
| 17 gru 2009, o 10:48 |
|
 |
|
stareprawo
Pilot
Dołączył(a): 16 cze 2008, o 19:07 Posty: 16 Lokalizacja: Łódź Rasa: Ziemianin
|
Hmmm, tyle ,że w tzw. miedzyczasie zrobiłem 10 misji Final Fury. Skoro nikt się z taką sytuacją nie spotkał to kończymy temat . Pozdrawiam.
|
| 17 gru 2009, o 12:04 |
|
 |
|
Yacek
Komandor
|
No to wróć się chociaż przed skok do sektora Aldrin i zobacz.
|
| 17 gru 2009, o 12:11 |
|
 |
|
Jagoda
As
Dołączył(a): 21 sie 2009, o 07:56 Posty: 970 Lokalizacja: Avarice Gadu-gadu: 20239125 Rasa: Teladi Gram w: X3: Terran Conflict
|
W sumie nie jest możliwością przejęcie tego CPU na własność, bo tak jest już zrobiona ta misja. Gdy uporamy się z pierwszą "falą" najeźdźców dostajemy rozkaz ochranianie Tyra i w raz z nim lecimy w stronę CPU. Gdy znajdziemy się już blisko dostajemy kolejne polecenie by ochraniać statki desantowe TP Pochwa. No i tutaj faktycznie zaczynają się dziać cyrki, naprawdę nie wiem od czego to wszystko zależy. Gdy dostałam rozkaz ochrony TP Pochwa z opcji Bojowe dałam "Ochraniaj..." i zaledwie cztery sekund później CPU już należał do Terran a Winthers.... no cóż ta bajkę to już wszyscy znamy  zaznaczę tez że w ogóle nie wydalam polecenia "abordażu” lub opcji "wystrzel wszystkich marines” Innym razem, z kolei gdy dostałam rozkaz ochrony TP Pochwa po wybraniu rozkazu "Ochraniaj..." musiałam odczekać przykładowo 5 minut nim panowie go przejęli, ale przyznam się że dwa razy w żuciu o ile dobrze pamiętam mogłam czekać cały dzień i CPU z nie wyjaśnionych powodów nie został przejęty i musiałam wczytać save z przed chwli gdzie pojawił się komitet powitalny W statku Springblossom lub pierwsza "fala" uderzeniowa Xenków. Zawsze robię save ponieważ jestem "złomiarą" i zawsze staram się wyłapać jak najwięcej porzuconych statków  A jak nie jestem zadowolona z liczby porzuconych statków wczytuję save i zabawa od nowa. Przyznam się tylko do tego ze gram tak na ustawieniach SCS 30 małe 20 Durze. Prawda jest to że misje fabuł X lubią psocić nam figle i dobrze jest robić save w końcu dziesięć pozycji w zupełności nam wystarcza.
_________________ Vae Victis
|
| 17 gru 2009, o 12:32 |
|
 |
|
Gie_/\/_koV
Pilot bombowca
Dołączył(a): 30 lis 2009, o 13:29 Posty: 238 Lokalizacja: Trzebinia Core 032 Gadu-gadu: 637615 Rasa: Boron Gram w: X3: Terran Conflict
|
Ja doświadczyłem podobnej sytuacji tzn. po zniszczeniu wszystkich xenonów i poczekaniu aż Tyr zdejmie tarcze, rozkazałem nowo otrzymanemu TP przejąć statek CPU. W sumie to przez bardzo długi czas nic się nie działo więc pomyślałem że dokończę tą misję później. I proszę - wyleciałem z sektora i po kilkudziesięciu minutach otrzymałem informacje by zadokować w stacji w Aldrin i z stamtąd to już pestka. Rozkaż swoim TP przejąć statek i wyleć sektora robić misje, zarabiać kasę itp. Dwa razy tak zrobiłem i dwa razy podziałało.
|
| 17 gru 2009, o 15:24 |
|
 |
|
Lizard
Pilot bombowca
Dołączył(a): 8 lip 2009, o 14:05 Posty: 334 Lokalizacja: Hull Gadu-gadu: 13852036 Rasa: Argon Gram w: X3: Terran Conflict
|
Czegoś tutaj nie rozumiem, statek klasy CPU jest największa jednostką w grze, a mimo to posiada uboga przestrzeń w hangarach jak i ładowni. Czy to nie jest troszku dziwne ?
_________________ S.O.P.H.I.E. - Stamp Out Prejudice Hatred and Intolerance Everywhere
|
| 31 lip 2010, o 03:45 |
|
 |
|
LeWaR
Admirał
Dołączył(a): 9 kwi 2008, o 13:23 Posty: 1098 Gadu-gadu: 825665 Rasa: Argon Gram w: X3: Terran Conflict
|
Bo to jest MÓZG Xenonów. Nie musi mieć hangaru itp otoczki.
_________________ X3TC 2.7.1 | BP4.0.1 | http://www.mamut.m5.pl - galeria, video, download C2D E8200@2,6GHz | 4GB@1066MHz Ram | GForce 8800GTS 320MB/320bit | Win7 64bit
|
| 31 lip 2010, o 12:23 |
|
|